Til stranden med Montales og Conde

I dag går bloggen på en rigtig lang sommerferie – og det sker til lyden af sprødt strandsand og soul fra Alabama Shakes. Jeg tror i øvrigt, at sommerens svedigste koncert bliver med bluesguitaristen Daniel Norgren på Mojo den 13. juli. Vi skal ikke være for mange, så tip kun dine venner…

Manden bag bloggen fortsætter dog sit arbejde: Jeg er blandt andet ved at lægge sidste hånd på mit diplomkursus i corporate journalism på Update, hvor jeg sammen med kursisterne vil udvikle en journalistisk baseret kommunikationsplatform. Jeg vil rapportere om resultaterne her på bloggen.

Sommerlæsning

Jeg synes, at noget af det bedste venner kan gøre for hinanden, er, at anbefale gode bøger, vin, musik og mene noget om, hvor vi skal have vores samfund til at bevæge sig hen. Og så gøre noget ved det. Både med vinen og samfundet.

Inden jeg pakker kurven og tager til stranden med familie, venner og kuglegrill, peberfrugter og rosévin fra Bandol, vil jeg derfor anbefale de bedste krimier, jeg kender, til sommerlæsning.

Montales i Marseille

Du er meget heldig, hvis du har til gode at møde Fabio Montales, en degraderet strisser fra Marseille, sønnen af en italiensk immigrant, der elsker jazz, damer, farserede peberfrugter og vine fra Bandol.

Jean-Claude Izzo har skrevet de tre mesterværker i den franske kriminallitteratur om Fabio Montales skæbne, Marseille-trilogien: Total Kheops, Chourmo og Solea. Nyd dem i den rigtige rækkefølge. Det melankolske møde med Izzo og Montales vil få dig til at overveje at makulere dine femikrimier.

Det er det lille, men fremragende frankofile forlag Labyrint, der udgiver Izzo. Alle deres udgivelser har høj kvalitet.

Conde i Havanna

Jeg kender ingen andre, der kan skrive så indfølt og sanseligt om modsætningsfyldte Cuba, som Leonardo Padura. Følg Mario Conde og hans forvandling fra desillusioneret kriminalkommissær til køber og sælger af brugte bøger gennem Den ulastelige cubaner, Forårsblæst over Havana, Maskespil i Havana, Cubansk efterårslandskab og Fortidens tåge. Som en anmelder skrev, sproget det synger, så man får lyst til at tænde en cubaner og forsvinde i tågerne.

Nu er det tid at slutte, man skal aldrig lade en picnic vente, med ønsket om en god sommer til alle tålmodige læsere. Tak for medleven.

John Jørgensen

 

Om John Jørgensen

John Jørgensen er tidligere erhvervsreporter på Jyllands-Posten, informationschef i Tele Danmark Mobil, og har senest arbejdet 11 år som kommunikationschef i COWI. Han er også Master i Corporate Communication fra Handelshøjskolen/Århus Universitet. John Jørgensen er fast underviser på Update, Center for journalistisk kompetenceudvikling, hvor han underviser i Corporate Journalism (de journalistiske metoder anvendt internt i virksomheder).
Dette indlæg blev udgivet i Om bloggen og tagget . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Til stranden med Montales og Conde

 1. Kasper skriver:

  Hej John

  Årets sommerferielæsning blev til Mørkets hjerte af Joseph Conrad og The Given Day af Dennis Lehane.
  The Given Day er en historisk roman der udspiller sig i 1919 i Boston og kan anbefales. Se her: http://bogtip.wordpress.com/2012/08/01/dennis-lehane-the-given-day/

  Montales i Marseille er læst. Conde og Cuba har jeg til gode.

  /Kasper

Der er lukket for kommentarer.